طريقه عمل الكشرى المصرى بالتفصيل وبالصور الكشرى من افضل واشهى الاكلات المصريه وطعمه زى المحلات بالضبط بالتفصيل وبالصو...
طريقه عمل الكشرى المصرى بالتفصيل وبالصور
الكشرى من افضل واشهى الاكلات المصريه وطعمه زى المحلات بالضبط بالتفصيل وبالصور
المكونات
2 كوب ارز
1\4 كيلوا عدس اسمر
1\2 كوب شعريه
1\4 كيلوا مكرونه اسباكتى وصغيره
1\4 كيلوا حمص
1\2 كيلوا طماطم
2 بصله
ثوم
الطريقه
اولا يتم سلق المكرونه وتصفيتها ويتم وضع معلقتين زيت وملح وفلفل وتقلب وتترك
ثانيا يتم غسل العدس وسلقه نصف سواء وبعد ذلك يصفى ويغسل ويترك
ثالثا يتم عمل الصلصه الخاصه بالكشرى (البارده)
يفرم ثوم ثم يحمر فى زيت وملح وفلفل وكمون ونضع الطماطم المخلوطه ومعجون طماطم ومعلقتين خل وتترك حتى تتسبك
يتم عمل صلصه حاره للكشرى وهى صلصه زيت
يتم وضع كميه كبيره من فلفل احمر مطحون (شطه) مع زيت على النار ويتم تقليبها وبعد التحمير يتم وضع معجون الطماطم عليها ويتم تخفيفها بقليل من الصلصه البارده وتترك على النار حتى تتسبك (دى بتكون حاميه جدااااا)
رابعا يتم عمل الدقه الخاصه بالكشرى
عباره عن 3 فصوص ثوم مفرومين ويتم وضع عليهم شطه وكمون وملح وخل ويتم غلى مياه ووضعها عليهم ونغطيها فتره
خامسا يتم عمل البصل المقرمش الخاص بالكشرى
يتم فرم بصلتين كبار او تقطيعهم شرائح وانا استسهلت ففرمت البصل
ويتم تحميرهم فى الحله التى سيتم فيها عمل الارز فى زيت ويرش عليهم ملح وبهارات ونستمر بالتقليب حتى يكون لونها دهبى
يتم تصفيه البصل من الزيت وترك قليل جدا من البصل والزيت فى الحله
واهم خطوه حتى يظل البصل مقرمش ان يتم وضعها على ورق مطبخ ويفرد على الورقه حتى يبرد وينشف وبعد ذلك يوضع فى الطبق
سادسا يتم سلق الحمص وقبل الاستواء يتم وضع 3 فصوص ثوم مفرومين +معلقه معجون طماطم+عصير ليمونه+ملح،فلفل،كمون
سابعا واخيرا يتم عمل الكشرى
فى نفس الحله التى تم تحمير البصل فيها يتم وضع الشعريه مع باقى البصل وتحمر حتى يصبح لونها ذهبى وبعد ذلك يوضع معيار الماء وهو 3 كوب ماء ونضع الملح والكمون والفلفل ونصف معلقه بهارات
وعند غلى الماء نضع الارز ونهدىء النار وعند قرب تمام استواء الارز نضع العدس ويقلب ويغطى الاناء حتى تمام الاستواء
عند الغرف يوضع الارز فى القاع وبعد ذلك المكرونه وبعده الحمص ثم الصلصه ثم البصل ثم الدقه
جربوه وان شاء الله يعجبكم
م/ن
المكونات
2 كوب ارز
1\4 كيلوا عدس اسمر
1\2 كوب شعريه
1\4 كيلوا مكرونه اسباكتى وصغيره
1\4 كيلوا حمص
1\2 كيلوا طماطم
2 بصله
ثوم
الطريقه
اولا يتم سلق المكرونه وتصفيتها ويتم وضع معلقتين زيت وملح وفلفل وتقلب وتترك
ثانيا يتم غسل العدس وسلقه نصف سواء وبعد ذلك يصفى ويغسل ويترك
ثالثا يتم عمل الصلصه الخاصه بالكشرى (البارده)
يفرم ثوم ثم يحمر فى زيت وملح وفلفل وكمون ونضع الطماطم المخلوطه ومعجون طماطم ومعلقتين خل وتترك حتى تتسبك
يتم عمل صلصه حاره للكشرى وهى صلصه زيت
يتم وضع كميه كبيره من فلفل احمر مطحون (شطه) مع زيت على النار ويتم تقليبها وبعد التحمير يتم وضع معجون الطماطم عليها ويتم تخفيفها بقليل من الصلصه البارده وتترك على النار حتى تتسبك (دى بتكون حاميه جدااااا)
رابعا يتم عمل الدقه الخاصه بالكشرى
عباره عن 3 فصوص ثوم مفرومين ويتم وضع عليهم شطه وكمون وملح وخل ويتم غلى مياه ووضعها عليهم ونغطيها فتره
خامسا يتم عمل البصل المقرمش الخاص بالكشرى
يتم فرم بصلتين كبار او تقطيعهم شرائح وانا استسهلت ففرمت البصل
ويتم تحميرهم فى الحله التى سيتم فيها عمل الارز فى زيت ويرش عليهم ملح وبهارات ونستمر بالتقليب حتى يكون لونها دهبى
يتم تصفيه البصل من الزيت وترك قليل جدا من البصل والزيت فى الحله
واهم خطوه حتى يظل البصل مقرمش ان يتم وضعها على ورق مطبخ ويفرد على الورقه حتى يبرد وينشف وبعد ذلك يوضع فى الطبق
سادسا يتم سلق الحمص وقبل الاستواء يتم وضع 3 فصوص ثوم مفرومين +معلقه معجون طماطم+عصير ليمونه+ملح،فلفل،كمون
سابعا واخيرا يتم عمل الكشرى
فى نفس الحله التى تم تحمير البصل فيها يتم وضع الشعريه مع باقى البصل وتحمر حتى يصبح لونها ذهبى وبعد ذلك يوضع معيار الماء وهو 3 كوب ماء ونضع الملح والكمون والفلفل ونصف معلقه بهارات
وعند غلى الماء نضع الارز ونهدىء النار وعند قرب تمام استواء الارز نضع العدس ويقلب ويغطى الاناء حتى تمام الاستواء
عند الغرف يوضع الارز فى القاع وبعد ذلك المكرونه وبعده الحمص ثم الصلصه ثم البصل ثم الدقه
جربوه وان شاء الله يعجبكم
م/ن
ليست هناك تعليقات