Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

آخر موضوعاتنا

latest

ليلة الحنة من الالف لليـاء

النهارده بقدملكم ليله من اجمل الليالى ليله اى  عروسه  هتعدى عليها وبنات كتييييييييييييييير بيتمنوا يعيشوها ليله الحنه وطبعا ليله الحنه يع...



النهارده بقدملكم ليله من اجمل الليالى ليله اى عروسه هتعدى عليها
وبنات كتييييييييييييييير بيتمنوا يعيشوها
ليله الحنه

ليلة الحنة من الالف لليـاء

وطبعا ليله الحنه يعنى الليله اللى قبل الفرح بيوم
يعنى اخر ليله ف بيت اهلنا اللى اتربينا فيه وعيشنا احلى ايامنا

بس ده ميمنعش اننا هنروح لبيت ازواجنا وهنعيش ايام احلى واحلى بأذن الله
وبين المرحلتين هنلاقى ليله الحنه 
هى علامه فاصله بين حياه عيشناها وحياه هنعيشها

ليله الحنه ف مصر فى حجات لا خلاف عليها فى اى بلد واى محافظه
زى الحنه
يعنى لازم هنلاقى الحنه وهنلاقى بنات بتتحنى
وهنلاقى بنوته بتحتفل وسط اصحابها ووسط اهلها
ده لاخلاف عليه
الحجات التانيه بقى بتختلف من بلد لاخر ف طريقه الاحتفال بيها وطقوسها
الموضوع ده هحاول اجيب معظم الحجات اللى بتحصل ف الحنه


نبدأ اليوم من اوله

لازم بيت العروسه يكون متضبط ومتزين سواء بزينه ولمبات من بره

ليلة الحنة من الالف لليـاء

ليلة الحنة من الالف لليـاء

او من جوه ب بلالين او زينه

ليلة الحنة من الالف لليـاء

وكمان ممكن نعمل كوشه صغننه عشان لما العريس ييجى العروسه تقعد فيها 

ليلة الحنة من الالف لليـاء

او ممكن كرسيين شيك زى دول وبس

ليلة الحنة من الالف لليـاء

وممكن العروسين يتصوروا بوستر ظريف زى ده


ويتحط ف كورنر ف البيت 
هو والجيست بوك عشان صحباتك يكتبولك كلمتين للذكرى

ليلة الحنة من الالف لليـاء

وبيتم من بدرى اعداد العشا اللى هيتقدم يومها...

فى ناس بتدبح دبايح وتعمل عزومات كبيييره وبتجيب طباخين وقلق وطبعا مش كل الناس كده
وفى ناس بتعمل عزومه صغيره فيها اصناف لحوم وصوانى وكده

ليلة الحنة من الالف لليـاء

وفى ناس بتعمل نواشف وبيتزات وبيبسي

ليلة الحنة من الالف لليـاء

وفى ناس بتعمل جاتوه حلويات وحاجه ساقعه وعصاير

ليلة الحنة من الالف لليـاء
ليلة الحنة من الالف لليـاء

وفى ناس بتوزع بونبونى وبس

ليلة الحنة من الالف لليـاء

ومجموعه اخرى بتتكفل بعجن الحنه 
ودى طريقتها للى ميعرفش


المكونات :

ربع كيلو الحنة خضراء مطحونة ناعم

عصير ليمونه (حامضة )

ثلاثة أعواد قرنفل

ملعقة صغيرة سكر

الطريقه:


في قدر صغير سخني عصير الحامض مع القرنفل بحرارة متوسطة

واتركيهما يغليان لمدة دقائق قليلة . 

بعد ذلك ارفعي القدر من على النار وصفي الحامض بواسطة مصفى.

في وعاء ضعي الحناء والسكر ثم اضيفي لهم اليمون الدافئ

و اخلطيه جيدا حتى يذوب السكر وتحصلي على مزيج سائل 

ليلة الحنة من الالف لليـاء

ليلة الحنة من الالف لليـاء


بعد ذالك ضعي الحناء في كيس بلاستك وقصي طرفه 

ليلة الحنة من الالف لليـاء

وبأمكانك استخدام علبه خاصه للنقش الحناء موجوده عن العطارين 

ليلة الحنة من الالف لليـاء

.
ونحط الحنه ف اوانى شيك كده


او تتعمل فكره تورته الحنه وتتزين بالشموع والزينه


وشفت طريقه تورته الحنه دى حبيت انقلهالكم


أولا الادوات المستخدمة :

طبعا احضري الحنة 1 كيلو او 2 كيلو
صينية استانليس كبيرة مدورة
3 صواني فرن متدرجي الاحجام
صابون مبشور 4 الوان مختلفة
6شمعات كبيرة ملونة


الطريقة :
اعجني الحنة بماء وضيفي عليها خل لتثبيت اللون واجعلي قوامها متماسك

ثم احضري صينية استانليس صينية تقديم الطعام مدورة

واحضري 3 صواني فرن مدورين احجامهم متدرجة

ثم ضعي اكبر صينية على الصينية الاستانليس الكبيرة ثم ضعي الحنة على الصينية من الخراج وغطي الصينية كلها بيدك بالحنة ثم ضعي فوقها الصينية الاصغر منها وضعي عليها الحنة ثم ضعي فوقها الصينية الثالثة وضعي عليها الحنة ثم احضري لقمة التورتة حلة صاج صغيرة اصغر حلة في الطقم او علبة بالاستيك مدورة ذي علبة الحلاوة الطحينية وضعيها على قمة الحنة وضعي عليها الحنة وغطي كل اجزاء الصواني بالحنة جيدا كي لا تظهر الصواني

ثم ضعي الصابون المبشور ورشيه على الحنة بتنسيق مع الالوان

وبعدين ضعي الشمع كما في الصورة

عالم المراة..

ليست هناك تعليقات