النهارده بقدملكم ليله من اجمل الليالى ليله اى عروسه هتعدى عليها وبنات كتييييييييييييييير بيتمنوا يعيشوها ليله الحنه وطبعا ليله الحنه يع...
النهارده بقدملكم ليله من اجمل الليالى ليله اى عروسه هتعدى عليها
وبنات كتييييييييييييييير بيتمنوا يعيشوها
ليله الحنه
وطبعا ليله الحنه يعنى الليله اللى قبل الفرح بيوم
يعنى اخر ليله ف بيت اهلنا اللى اتربينا فيه وعيشنا احلى ايامنا
بس ده ميمنعش اننا هنروح لبيت ازواجنا وهنعيش ايام احلى واحلى بأذن الله
وبين المرحلتين هنلاقى ليله الحنه
هى علامه فاصله بين حياه عيشناها وحياه هنعيشها
ليله الحنه ف مصر فى حجات لا خلاف عليها فى اى بلد واى محافظه
زى الحنه
يعنى لازم هنلاقى الحنه وهنلاقى بنات بتتحنى
وهنلاقى بنوته بتحتفل وسط اصحابها ووسط اهلها
ده لاخلاف عليه
الحجات التانيه بقى بتختلف من بلد لاخر ف طريقه الاحتفال بيها وطقوسها
الموضوع ده هحاول اجيب معظم الحجات اللى بتحصل ف الحنه
نبدأ اليوم من اوله
لازم بيت العروسه يكون متضبط ومتزين سواء بزينه ولمبات من بره
او من جوه ب بلالين او زينه
وكمان ممكن نعمل كوشه صغننه عشان لما العريس ييجى العروسه تقعد فيها
او ممكن كرسيين شيك زى دول وبس
وممكن العروسين يتصوروا بوستر ظريف زى ده
ويتحط ف كورنر ف البيت
هو والجيست بوك عشان صحباتك يكتبولك كلمتين للذكرى
وبيتم من بدرى اعداد العشا اللى هيتقدم يومها...
فى ناس بتدبح دبايح وتعمل عزومات كبيييره وبتجيب طباخين وقلق وطبعا مش كل الناس كده
وفى ناس بتعمل عزومه صغيره فيها اصناف لحوم وصوانى وكده
وفى ناس بتعمل نواشف وبيتزات وبيبسي
وفى ناس بتعمل جاتوه حلويات وحاجه ساقعه وعصاير
وفى ناس بتوزع بونبونى وبس
ومجموعه اخرى بتتكفل بعجن الحنه
ودى طريقتها للى ميعرفش
المكونات :
ربع كيلو الحنة خضراء مطحونة ناعم
عصير ليمونه (حامضة )
ثلاثة أعواد قرنفل
ملعقة صغيرة سكر
الطريقه:
في قدر صغير سخني عصير الحامض مع القرنفل بحرارة متوسطة
واتركيهما يغليان لمدة دقائق قليلة .
بعد ذلك ارفعي القدر من على النار وصفي الحامض بواسطة مصفى.
في وعاء ضعي الحناء والسكر ثم اضيفي لهم اليمون الدافئ
و اخلطيه جيدا حتى يذوب السكر وتحصلي على مزيج سائل
بعد ذالك ضعي الحناء في كيس بلاستك وقصي طرفه
وبأمكانك استخدام علبه خاصه للنقش الحناء موجوده عن العطارين
.
ونحط الحنه ف اوانى شيك كده
او تتعمل فكره تورته الحنه وتتزين بالشموع والزينه
وشفت طريقه تورته الحنه دى حبيت انقلهالكم
أولا الادوات المستخدمة :
طبعا احضري الحنة 1 كيلو او 2 كيلو
صينية استانليس كبيرة مدورة
3 صواني فرن متدرجي الاحجام
صابون مبشور 4 الوان مختلفة
6شمعات كبيرة ملونة
الطريقة :اعجني الحنة بماء وضيفي عليها خل لتثبيت اللون واجعلي قوامها متماسك
ثم احضري صينية استانليس صينية تقديم الطعام مدورة
واحضري 3 صواني فرن مدورين احجامهم متدرجة
ثم ضعي اكبر صينية على الصينية الاستانليس الكبيرة ثم ضعي الحنة على الصينية من الخراج وغطي الصينية كلها بيدك بالحنة ثم ضعي فوقها الصينية الاصغر منها وضعي عليها الحنة ثم ضعي فوقها الصينية الثالثة وضعي عليها الحنة ثم احضري لقمة التورتة حلة صاج صغيرة اصغر حلة في الطقم او علبة بالاستيك مدورة ذي علبة الحلاوة الطحينية وضعيها على قمة الحنة وضعي عليها الحنة وغطي كل اجزاء الصواني بالحنة جيدا كي لا تظهر الصواني
ثم ضعي الصابون المبشور ورشيه على الحنة بتنسيق مع الالوان
وبعدين ضعي الشمع كما في الصورة
عالم المراة..
ليست هناك تعليقات