Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

آخر موضوعاتنا

latest

الخبز العربي القديم بالصور

المقادير: كيلو دقيق يعني حوالي=٦ كوب ٣ م ك سكر رشه ملح م ك خميرة فورية م ص ب ب ٦ م ك سمن (انا استخدمت سمن كريسكو) ١/٣ كوب زيت(هي بتيجي ...






المقادير:
كيلو دقيق يعني حوالي=٦ كوب
٣ م ك سكر
رشه ملح
م ك خميرة فورية
م ص ب ب
٦ م ك سمن (انا استخدمت سمن كريسكو)
١/٣ كوب زيت(هي بتيجي دسمة شوية عن الفطاير وهو
ده السر ف الطعم المميز)
حليب دافي للعجن حوالي لتر حليب

الطريقة
نضع المكونات الجافة في العجانه ثم نضيف السمن والزيت ونعجن
ثم الحليب ونعجن حتى تتماسك كل المكونات



بعد كده باخد العجين واكمله عجن ع الرخامه وكل ماعجنا احسن ف كل انواع المخبوزات كل ما كانت النتيجة افضل
ثم نتر كها تختمر والشكل الدائري يقطع قطع صغيرة
اما شكل الوردة يقطع بحجم اكبر شوية او ع حسب الرغبة
انا ساعات بحب اعملهم وردات صغيرات
تابعوني بالصور لمعرفة تشكيل الوردة بكل سهولة
تفرد ع شكل دائرة ونضع غطاء ف الوسط ذي كده



وعلي فكرة العجينة طرية وملمسها ناعم وبتتفرد بسهولة
ثم تقطع بالسكين مثل هذه 







ثم نلم اطراف الوردة ونضع خط بالسكين ليعطي شكل الورقة



ثم نقطع صغيرة م العجين وندهن الوسط بالبيض ونرص فوقهم القطع الصغيرة



وهذا كان شكل الوردة

ناتي الان لشكل تاني الصراحة انا شوفت ع اليوتيوب شيف فرنسي بيعملة فجربتة لان عجبني شكلة
تفرد بشكل دائري وعمل خطوط بالسكين ونحاول نمسكها بأيدينا لنوسع الشقوق عن بعض والصور توضح






وهذا الشكل التقليدي



ثم يدهن الوجة بالبيض ويرش بالسمسم ويخبز ف فرن حار
وهذه النتيجة






وهنا قدمته مع عسل



وهنا ورداتي الحلويين




.منقول.

ليست هناك تعليقات