Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

آخر موضوعاتنا

latest

كفتة الأرز المصرية

المقادير: 1 كيلو لحمة حمراء (مفروم ناعم) 1/2 كيلو أرز( او كيلو ارز بحيث يزيد العدد ) 2 بصله كبيره 5 فصوص ثوم ربطة شبت ربطة بقدونس كسبره خ...


المقادير:
1 كيلو لحمة حمراء (مفروم ناعم)
1/2 كيلو أرز( او كيلو ارز بحيث يزيد العدد )
2 بصله كبيره
5 فصوص ثوم
ربطة شبت
ربطة بقدونس
كسبره خضراء (حوالي ربطتين)
ملح
فلفل
زعتر
شطه
قرفه
بهار
كمون
كسبره ناشفه


الطريقه:
- نغسل الارز جيدا ونتركه بالماء ينقع لمدة نصف ساعه ثم نصفيه كويس ونتركه حتي يجف تماما ثم نطحنه بالمطحنه لحد ما يكون بودره .
- ونخلط بودره الارز مع اللحمه والبصل والكسبره الخضراء والبقدونس والشبت وكل التوابل ونفرمهم بالمفرمه مرتين.
- وبعد ذلك ندهن ايدينا زيت خفيف وتُشكل أصابع الكفته.
- ونقلي الكفته في الزيت ونتركها تبرد تماما .
- من الممكن إستخدام نصف الكمية وحفظ الباقي بكيس نايلون في الفريزر.


طريقه تحضير الصلصه:
- نشوح فصوص ثوم مفروم في 4ملاعق زيت ومعاهم ورقتين لوري، حتي يصفر الثوم قليلا.
- ثم نضع عصير طماطم وملح وفلفل وكمون .
- وعندما تتسبك الطماطم نضيف بطاطس مكعبات.
- ثم نضيف الكفته ونتركهم حتي يتم نضج البطاطس وتتشرب من الصلصة مع الكفتة (من 10- 15 دقيقة).
- من المستحب تقديم أرز بالشعريه وسلطه خضراء، وبالهنا والشفا.

ليست هناك تعليقات