Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

آخر موضوعاتنا

latest

بريانى الروبيان

بريانى الروبيان المقادير: 2بصل مفروم 1 م ك زنجبيل فريش 2 فص ثوم مهروس 1 كيلو روبيان 1 كوب زبادى 4 م ك صلصة طم...


بريانى الروبيان


بريانى روبيان*سمك كارى* كالمارى *كنافة 14064837313.jpg


بريانى روبيان*سمك كارى* كالمارى *كنافة 14064837314.jpg

المقادير:
2بصل مفروم
1 م ك زنجبيل فريش
2 فص ثوم مهروس
1 كيلو روبيان
1 كوب زبادى
4 م ك صلصة طماطم
4 م ص بهارات بريانى
2 م ص كزبرة مطحونة
1 م ص كون
2 م ك عصير ليمون
1 م ص قرفة
نص م ص هيل مطحون 
6 حبات هيل صحيح
1 عود قرفة 
1كوب بازلاء مجمدة
1 م ص زعفران
ربع كوب حليب ساخن
2 ونص كوب ارز بسمتى 
4 م ك زيت لسلق الارز

الطريقة:
على النار فى قدر نضع زيت والبص ونقلب الى ان يذبل ونضيف الزنجبيل والثوم ثم الروبيان الى ان يتغير لون الروبيان 
نضيف الزبادى والصلصة وبهارات البرانى والكزبرة والكمون والملح وعصير الليمون والقرفة والهيل ونقبل كل المكونات وهى على النار حوالى 20 دقيقة الى ان ينضج الروبيان ويتبقى لدينا صلصة سميكة 
فى كوب نضع الحليب الساخن والزعفران ونتركة قليلا
فى قدر أخر على النار نضع ماء لسلق الارز ونضيف 1 م ص ملح وحبات من الهيل والقرفة وورق لورا وقرنفل و 4 م ك زيت 
نسلق الارز بحيث يكتمل نضجة 80%
نصفى الارز ونضعة فوق خليط الروبيان 
نقوم بعمل فتحات صغيرة جدا فوق الارز ونسكب خليط الحليب بالزعفران
ونغلق القدر بورق فويل ونضع فوقة الغطاء 
نترك القدر على نار هادئة حوالى 30 دقيقة 
قبل النضج ب 5 دقائق اقوم بوضع البازلاء لكى تحتفظ بلونها الاخضر الزاهى
وفى النهاية نكشف الغطاء ونقلب بشوكة بهدووووء 
ويقدم 

منتدى بيت حوا 

ليست هناك تعليقات